‹ Înapoi: Spectacole

Salve Regina - Concert In memoriam Regina Maria

Salve Regina - Concert In memoriam Regina Maria

Miercuri, 27 martie 2013, ora 18.30, Sala Operei

Interpretează:
CLAUDIA CODREANU – mezzosoprană
INNA ONCESCU – pian
LILIANA PANĂ – lectura textelor

RADU RĂDESCU - selecţie texte şi proiecţii video

Programul va cuprinde piese precum: „Salve Regina” de G. Puccini, „Pieta Signore” de Alessandro Stradella, „Vergin, tutto amor” de Francesco Durante, „Ave Maria” de Fr. Schubert şi „Salve Regina” - compusă de Felicia Donceanu. „Salve Regina” este un imn religios, o rugăciune în limba latină, transmisă din generaţie în generaţie. „Am compus muzica în memoria mamei mele care avea un cult pentru Sfânta Maria, cum de altfel am şi eu”, a declarat Felicia Donceanu. În cadrul concertului In memoriam vor fi prezentate pasaje extrase din “Capitole târzii din viaţa mea”- Regina Maria a României, precum şi din scrieri inedite

Tot cu acest prilej, în foaierul Operei Braşov, va fi organizată expoziţia de fotografie: „Maria, Regina Inimilor” cu imagini din colecţiile particulare Nicolae Pepene şi Victor Emil Ştefănescu. Prin această istorie în imagini descoperim reperele principale ale unei vieţi fascinante, felul în care de la inima sa la inimile lor, spărgând reguli şi prejudecăţi Maria de România a devenit pentru români Regina Inimilor. 

Proiectul unui concert însoţit de o expoziţie dedicată Mariei - Regina Inimilor, a fost gândit de istoricul NICOLAE PEPENE – Director al Direcţiei de Cultură a oraşului Râşnov, încă din 2010 când s-a organizat Festivalul de Film Istoric - Râşnov, cu ocazia aniversării a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria.

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei, din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268- 419.380. Program: Marţi – Vineri 10 – 17.

Partener al evenimentului: Primăria oraşului Râşnov

 

Scris joi, 21 martie 2013

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov