‹ Înapoi: Spectacole

MY FAIR LADY

MY FAIR LADY

Musical de Fr. Loewe

Sâmbătă, 6 Aprilie 2013, ora 18.30,  Sala Operei  

Dirijor: Dorel Munteanu
Regia: Anda Tăbăcaru-Hogea, Cristian Mihăilescu


Jumătate de secol a trecut de la premiera „My Fair Lady” (pe Brodway - New York). Fr. Loewe a adaptat subiectul piesei „Pygmalion” a lui G. Bernard Shaw, reuşind să-l integreze cu succes prin muzica şi dansurile ritmate în atmosfera colorată a Angliei începutului de veac.
„My Fair Lady” este cel mai cunoscut musical al secolului XX, combinaţie fericită între tradiţiile operetei vieneze şi muzica de dans, americană.
Reluat după mai mult de patru ani, la cererea expresă a publicului braşovean, cu adaptarea regiei de maestrul Cristian Mihăilescu, după cea semnată de Anda Tăbăcaru-Hogea, noutăţi aduse de scenograful Şerban Iuca, coregrafia lui Mihai Mândruţiu şi Dorin Coşeriu, mişcarea scenică a Iuliei Coşeriu, în iunie 2011, se năştea un spectacol nou pentru iubitorii acestui musical.
Profesorul Higgins din „My Fair Lady” acceptă celibatul pentru a se consacra, pe deplin, preocupărilor sale creatoare. Consideră că deprinderea vorbirii corecte este o artă care poate transforma în bine, o fiinţă omenească. În relaţia dintre Eliza-Higgins nu se găsesc efuziuni sentimentale. Ataşamentul lui Higgins faţă de Eliza este unul mai puternic decât iubirea adesea trecătoare. Când distrat, când dezlănţuit, metodic, uneori despotic şi brutal, schimbător şi chinuit, Higgins nu este decât omul în plin proces creator.
Eliza trece de la revoltă la supunere, de la exasperare la ascultare, dar, ca şi lutul sculptorului Pygmalion, materia este uneori rebelă în mâinile artistului, silindu-l la încordare şi efort.
Cum rezolvă artiştii Operei Braşov disputele, conflictele, situaţiile comice şi dramatice... sunteti invitati să vedeţi în spectacolul de sâmbătă, 6 Aprilie 2013.
În distribuţie: Corina Klein (rol – Eliza), Gabriela Hazarian, Nora Vlad, Andromeda Nemeş, Anca Pănescu, Nicolae Zaharia (rol - profesor Higgins), Simonfi Sandor (Opera Naţională Română Cluj-Napoca), Cristian Fieraru, Liviu Iftene, Cristian Dicu, Florin Grama, Marcel Zănescu

Corul, Orchestra şi Baletul Operei Braşov

Foto: InStudio Braşov
Text prezentare: Cornelia Petre

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la Opera Braşov, Str Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268/419.380. Program: Marţi – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

Scris luni, 1 aprilie 2013

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov