‹ Înapoi: Spectacole

„Falstaff”, spectacol extraordinar, pe scena Operei Braşov

„Falstaff”, spectacol extraordinar, pe scena Operei Braşov

Sâmbătă, 1 octombrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Braşov prezintă spectacolul cu opera „Falstaff” de Giuseppe Verdi, avându-l în rolul titular – Sir John Falstaff - pe baritonul Lucian Petrean, iar la pupitrul dirijoral pe maestrul Adrian Morar, ambii de la Cluj-Napoca. Alături de ei, soliştii Operei Braşov: Valentin Marele, Ioana Mărgărit, Nicoleta Chirilă, Cristina Roşu, Gabriela Hazarian, Mihai Irimia, Claudiu Bugnar, Valentin Racoveanu (Opera Naţională Bucureşti), Lorand Cristian. Îşi dau concursul Corul şi Orchestra Operei Braşov. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garştea. Mişcarea scenică: Nermina Damian.
„Falstaff” este o operă buffă în trei acte. Premiera a avut loc pe 9 februarie 1893, la „Teatro alla Scala” din Milano.
Compozitorul Giuseppe Verdi şi libretistul Arrigo Boito s-au inspirat în creionarea caracterului personajului principal, Sir John Falstaff, din piesele de teatru scrise de William Shakespeare – „Nevestele vesele din Windsor” şi „Henric al IV-lea”. A fost ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, la vârsta 80 de ani, singura comică ce a dăinuit în repertoriu, scrisă de titanul muzicii universale. „Totul în lume este o farsă şi toată lumea e păcălită!”, spune cu un zâmbet atoateştiutor, Verdi. Cu aceste cuvinte el îşi ia rămas bun de la creaţia sa de operă.
Acţiunea operei se petrece în orăşelul Windsor din Anglia, în timpul domniei regelui Henric al IV-lea. Ce farse au loc vă invităm să vizionaţi pe scena Operei Braşov!

   Preţ bilete: 20 lei; 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Scris luni, 26 septembrie 2016

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Anunț concursuri septembrie 2018 joi, iulie 12 2018

Magazia de închirieri costume este închisă luni, august 22 2016

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov