‹ Înapoi: Festival şi Gală

Promenada Operetei Maghiare

Promenada Operetei Maghiare

După succesul deplin și strălucirea spectacolului de deschidere a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet, ediția a XIV-a, sâmbătă, 12 noiembrie 2016, de la ora 18.30, în Sala Operei, este rândul muzicii maghiare să ne încânte. Promenada Operetei Maghiare este o gală extraordinară, devenită tradițională, în care sunt invitați soprana Benedekffy Katalin din Ungaria, o cunoștință de anul trecut a publicului brașovean, artiștii de la Opera Maghiară Cluj-Napoca: Barabás Zsuzsa, Fülöp-Gergely Timea, Ádám János, Szabo Levente, Fülöp Marton de la Opera Națională Română Cluj-Napoca. Alături de ei, în spectacol, o surpriză: baritonul Marian Pop. La pupitrul Orchestrei Operei Brașov se va afla Incze-Gergely Katalin (Opera Maghiară Cluj-Napoca), una dintre cele mai experimentate baghete dirijorale din România. Pentru ca această seară specială să fie completă, își dă concursul Baletul Operei Brașov, care a pregătit momente remarcabile, potrivite ritmurilor muzicii maghiare, pline de temperament, în coregrafia semnată de Genoveva Breaz, Dorin Coșeriu, Mihai Mândruțiu. Soliști balet: Cristina Rotundu, Mihaela Fărcășanu, Anca Branea, Iulia Coșeriu, Mihai Pâslaru, Claudiu Dane, Adrian Scriminț, Dorin Mirea.
În programul spectacolului de sâmbătă seară, sunt înscrise lucrări de însemnătate ale muzicii maghiare: Fr. Lehár – „Dragoste de țigan”, „Văduva veselă”, E. Kálmán – „Baiadera”, „Silvia”, „Contesa Maritza”, Szirmai Albert – „Mágnás Miska”, Huszka Jenő – „Viktória”.
Festivalul Internațional de Operă, Operetă și Balet 2016, ediția a XIV-a, este organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov.

   Preț bilete: 40 lei

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Sponsor: METRO Cash&Carry
Partener: ZILE și NOPȚI

Scris luni, 7 noiembrie 2016

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Anunț concursuri septembrie 2018 joi, iulie 12 2018

Magazia de închirieri costume este închisă luni, august 22 2016

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov