‹ Înapoi: Festival şi Gală

„Bărbierul din Sevilla” dă gongul Festivalului

„Bărbierul din Sevilla” dă gongul Festivalului

Sâmbătă, 20 octombrie 2012, ora 18.30, Sala Operei
BĂRBIERUL DIN SEVILLA
Operă de G. Rossini

În perioada 20 octombrie – 25 noiembrie 2012, Opera Braşov, cu sprijinul Primăriei Municipiului şi al Consiliului Local, organizează cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, manifestare devenită tradiţională atât pentru oraşul nostru, cât şi pentru întreaga Românie.
Gongul este dat de opera lui Giocchino Rossini – BĂRBIERUL DIN SEVILLA - unde „tonul” aparţine dirijorului din Italia: GIUSSEPPE CARANNANTE. Regia este semnată de CARMEN DOBRESCU.
BĂRBIERUL DIN SEVILLA - Operă în trei acte, pe libretul de Cesare Sterbini, după piesa cu acelaşi nume de Beaumarchais. Premiera a avut loc la Roma, pe 20 februarie 1816.
G. Rossini este cel ce deschide era romantismului italian şi aduce o adevărată revitalizare a spiritului teatral. Echilibrul dramaturgic, subiecte simple şi scriitura complexă pentru voci, sunt repere ce vorbesc de genialitatea compozitorului şi de uşurinţa cu care creează capodopere.
Premiera operei a fost un fiasco, dar ca multe alte asemenea cazuri în istorie, „Bărbierul din Sevilla”, nu numai că rezistă timpului dar rămâne şi un simbol al operei comice.
Figaro, bărbier, doctor, muzician şi poet... iubit de toată Sevilla, priceput cum este la toate, află că îndrăzneţul Conte Almaviva este îndrăgostit de tânăra, bogata şi frumoasa Rosina. Fata este însă păzită cu străşnicie de tutorele ei, doctorul Bartolo, care intenţionează să se căsătorească cu ea, pentru a intra în posesia averii sale. Dar Rosina îl iubeşte pe Conte, care-i cântă serenade sub fereastră. Speranţele Contelui se află în mâinile vicleanului Figaro, care, ispitit de aurul promis, devine peţitorul Rosinei în favoarea Contelui. Figaro reuşeşte să ţeasă o adevărată pânză de păianjen şi folosind nenumărate trucuri şi măşti, îi uneşte în final pe cei doi îndrăgostiţi fără speranţe, chiar înainte ca Rosina să devină soţia doctorului Bartolo.

Distribuţia:
Rosina – Asineta Răducan
Don Bartolo – Ştefan Schuller (Opera Naţională Bucureşti)
Contele Almaviva – Robert Nagy
Figaro – Marian Pop (Austria)
Fiorello/Ofiţerul – Marian Reşte
Don Basilio – Marcel Roşca (Germania)
Berta – Gabriela Hazarian
Notarul – Aurel Aron

CORUL ŞI ORCHESTRA OPEREI BRAŞOV

Abonamente Festival: 180 lei pentru 6 spectacole (Bărbierul din Sevilla, Văduva veselă, Gala muzicii maghiare, Marea Gală a Festivalului, Seara de balet, şi una dintre premierele cu Madama Butterfly).

Biletele pentru Festivalul Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, ediţia a X-a, se pot procura de la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380.
Program: Marţi – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Scris marţi, 16 octombrie 2012

Calendar spectacole şi evenimente

loading calendar

Anunţuri

Magazia de închirieri costume este închisă luni, august 22 2016

Planul salii joi, noiembrie 12 2009

Vezi toate anunţurile

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov