‹ Înapoi: Solişti

KLEIN Corina - soprană

KLEIN Corina - soprană

Soprana Corina Klein a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov, secţia canto clasic, în anul 1999, având ca profesori nume importante ale artei lirice româneşti: Eugenia Moldoveanu, Magdalena Cononovici, Cristina Soreanu.
În timpul studiilor universitare a participat la Concursul „Hariclea Darclée” şi la cursurile de măiestrie susţinute de soprana Mariana Nicolesco. A participat la Festivalul „Tinere voci de operă” de la Iaşi şi la Festivalul „Vacanţele muzicale” de la Piatra Neamţ.
A devenit solistă a Operei Braşov în anul 1998. A participat la prestigiosul festival mozartian de la Salzburg, interpretând rolul Susanna din opera „Nunta lui Figaro”, rol cu care a obţinut Premiul pentru debut, acordat de Agenţia de Impresariat artistic Joachim Schlotte, din Austria.
Soprana Corina Klein a susţinut turnee artistice, împreună cu colectivul Operei Braşov, în Germania, Austria, Elveţia, Danemarca, cu titlurile: Le Nozze di Figaro, Il Matrimonio segreto, Don Giovanni, Cosi fan tutte de W.A. Mozart, Carmen de G. Bizet.

Repertoriul său cuprinde rolurile:

Euridice - „Orfeu şi Euridice” de Cr. W. Gluck
Despina - „Cosi fan tutte” de W.A. Mozart
Susanna - „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart
Elissetta - „Căsătoria Secretă” de Cimarosa
Zerlina - „Don Giovanni” de W.A. Mozart
Cristinel - „Vînzătorul de Păsări” - Carl Zeller
Pepi - „Sânge Vienez” de J. Strauss
Valencienne - „Văduva veselă” de Franz Lehar
Stazi - „Silvia” de E. Kalmann
Eliza - „My Fair Lady” de Fr. Loewe
Micuţa Mi – „Ţara Surâsului” de Fr. Lehar
Frasquita – „Carmen” de G. Bizet
Nella – „Gianni Schicchi” de G. Puccini

A susţinut roluri principale în spectacolele pentru copii ale Operei Braşov şi recitaluri la Casa Mureşenilor din Braşov, în cadrul Recitalului de la ora cinci.

A studiat rolurile:
Micaela — „Carmen” de George Bizet
Musetta — „Boema” de G. Puccini

Galerie de fotografii

Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov Opera Brasov